Gemeentehuis van Rhenen. foto Cord Otting
Volledig scherm
Gemeentehuis van Rhenen. foto Cord Otting

Inwoners Rhenen krijgen 1,4 miljoen belasting terug

RHENEN - De inwoners van de gemeente krijgen dit jaar 1,45 miljoen euro aan teveel betaalde heffingen voor rioolrecht en afvalstoffen terug. Dat heeft de gemeenteraad woensdagavond bepaald.

Het college van burgemeester en wethouders had ingezet op een teruggaaf van 9 ton, inclusief 3 ton die al was opgenomen in de begroting voor dit jaar. .

Rechtszaak
De reserves voor beide heffingen zijn de afgelopen 4 jaar opgelopen tot boven de 1 miljoen euro, veel meer dan noodzakelijk. De rechtbank vindt dat ook: de gemeente Rhenen verloor eind vorig jaar een rechtszaak die was aangespannen door een inwoner.

Gebaar
Wethouder Henk van den Berg wilde een deel van de reserves achter de hand houden. Hij voorziet in 2015 een forse stijging van beide heffingen. Zou die meevallen, dan zou het restant alsnog uitgekeerd kunnen worden. Een raadsmeerderheid vond het gebaar naar de burger belangrijker. Alleen de SGP en de fractie Van Klinken stemden uiteindelijk tegen het voorstel dat was voorzien van een amendement waarin de verhoogde teruggaaf werd geregeld.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei