Volledig scherm
Een artist impression van de nieuwe Bijenkorf in Wageningen © Gemeente Wageningen

Ireneschool Wageningen verder als De Bijenkorf

WAGENINGEN - De Ireneschool in Wageningen gaat komend schooljaar verder onder de naam de Bijenkorf. Eerst op de huidige locatie aan de Rooseveltweg, maar eind dit jaar in een nieuw duurzaam gebouw aan de Buurtseweg.

 In opdracht van de Woningstichting is daar nu begonnen met de bouw.  Basisschool De Bijenkorf wil een school worden met een groen profiel. Spelenderwijs ontdekken de kinderen hoe alles groeit en bloeit en bedenken ze samen kleine oplossingen voor grote problemen. Het nieuwe schoolgebouw is klimaatneutraal opgezet. Het Groene Wiel is betrokken bij het ontwerp van het groene plein en de moderne moestuin (urban farming). Het gebouw gaat ruimte bieden aan 150 kinderen. 

 Cito-score

De Ireneschool, onderdeel van de christelijke schoolkoepel Trivium is al jaren bezig met de metamorfose. Zo is ervaring opgebouwd met TOM-onderwijs. De school zegt dat het het afgelopen schooljaar de beste citoscores van Wageningen had.

Volledig scherm
De eerste palen voor de school De Bijenkorf in Wageningen worden geheid. © DG/Eric Wijnacker
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei