Kinderen van groep 7 van basisschool De Wijzer stuurden kaartjes aan Sam Elfvering en zijn vriend uit Ede. Elfvering hoorde de nodige scheldwoorden vanaf straat nadat hij op Coming Out Day de regenboogvlag aan de gevel had gehangen.
Volledig scherm
PREMIUM
Kinderen van groep 7 van basisschool De Wijzer stuurden kaartjes aan Sam Elfvering en zijn vriend uit Ede. Elfvering hoorde de nodige scheldwoorden vanaf straat nadat hij op Coming Out Day de regenboogvlag aan de gevel had gehangen. © Ruben van der Wal

‘Je bent goed zoals je bent’: leerlingen sturen Sam en vriend kaarten na scheldpartij vanwege regenboogvlag

‘Gay is super duper okay’, ‘wees wie je wil zijn’ en ‘je bent goed zoals je bent’: zomaar wat teksten die leerlingen van groep 7 van De Wijzer in Arnhem schreven aan Sam Elfvering (25) en zijn vriend uit Ede. Elfvering deelde maandag dat hij voorbijgangers dingen als ‘kankerhomo’ en ‘kankergay’ hoorde roepen nadat het stel een regenboogvlag aan de gevel had gehangen.

8 reacties

 • Ruud Berns

  1 jaar geleden
  Petra Damme, u zegt geen problemen te hebben met lhbti. Dat u zich zo druk maakt over de uitingen van die mensen, doet mij twijfelen over uw intenties.
 • Gert Mans

  1 jaar geleden
  petra damme: vriendinnen en en familie lid vertegenwoordigen niet de gehele LHBTI die nog in de kast zijn. Als iemand een de vlag hangt is dat geen reden om te schelden. Moeite hebben met vlaggen, demonstreren en zielige verhalen is ook een probleem.
 • petra damme

  1 jaar geleden
  ik had gereageerd maar niet geplaats zelf heb ik 2 vriendinnen die een relatie met een vrouw hebben en een familielid die op mannen valt prima maar tegen woordig moet het uitbundig laten zien vlaggen , demonstreren en zielige verhalen op tv en hun zeggen zelf wij hebben echt geen problemen het wordt te veel aandacht aangeschonken
 • Ceciel Buijser

  1 jaar geleden
  @B v.d. Laar en @petra damme, Het is geen aandacht vragen om het aandacht vragen. Het gaat niet om 'te koop lopen met'. (Hebben zij wat te verkopen, dan?) We leven in een tijdsgewricht waarin je moet kunnen zijn zoals je bent, of je nu LHBTI bent, allochtoon, oud, lichamelijk of verstandelijk beperkt, of een witte blaaskaak met achterhaalde ideeën. Het gaat om erkenning, om acceptatie. En aan jullie reacties te zien is er nog een heel, heel lange weg te gaan.
 • Gert Mans

  1 jaar geleden
  petra damme: heb je een tatoo of kleed jij je anders of een totaal ander skill. Ik heb er geen problemen mee, maar ga er dan ook niet mee te koop lopen.

In samenwerking met indebuurt Ede