Beeld van een eerdere ruiming om de vogelgriep. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld van een eerdere ruiming om de vogelgriep. Foto ter illustratie. © ANP / Novum RegioFoto

Johan verliest 70.000 legkippen na vondst vogelgriep in Lunteren: ‘Het is een drama’

LUNTEREN - Een nieuwe ontdekking van de vogelgriep in Lunteren betekent voor Johan van Kessel (53) het einde voor zijn 70.000 legkippen. Ze moeten worden afgemaakt om verdere verspreiding van het virus te voorkomen.

23 reacties

 • J Peters

  1 maand geleden
  E. BUSCH Bedrijven door schaalverkleining verder uit elkaar, meer ruimte voor mens en dier?. Dus dan maar vol met huizen bouwen en meer kleine boeren bedrijven?. Ja ja daar moet je voor hoog geleerde zijn om zo iets te bedenken. 😂😂😂
 • tgm beuningen

  2 maanden geleden
  De maatregelen maken zo te zien veel meer slachtoffers dan de ziekte. En dat vanwege eoa hobbyist met een paar kippen?
 • bart verplak

  2 maanden geleden
  Dierenwelzijn en economie gaan niet samen. Politieke beslissing.
 • E. Busch

  2 maanden geleden
  @J Peters Het onnodig gebruiken van veel hoofdletters en emoticons maakt een reactie niet beter dan die van anderen. Denkt u dat uw reactie daardoor overtuigender en relevanter wordt? Uw bewering dat bedrijven niet verder uit elkaar kunnen kan trouwens gemakkelijk weerlegd worden. Bij schaalverkleining komt er nl. vanzelf ruimte vrij. Zou ook beter voor mens en dier zijn.
 • Mient Waal

  2 maanden geleden
  Er zijn wel erg veel kippenfarms daar in de Vallei, met elk ook wel heel veel kippen. Barneveld is van oudsher bekend om de kippen en eieren,kan ook zo blijven. Maar graag wel wat minder kippen en meer biologisch! Veel sterkte voor deze getroffen boer, verschrikkelijk.
 1. Krijgt wereldkampioen Van Vleuten een eigen muurschildering in Wageningen? ‘Ze verdient iets eeuwigs’
  PREMIUM
  Poll

  Krijgt wereldkam­pi­oen Van Vleuten een eigen muurschil­de­ring in Wageningen? ‘Ze verdient iets eeuwigs’

  Voor de zoveelste keer heeft de Wageningse Annemiek van Vleuten de wielerwereld versteld doen staan. Zaterdag werd ze wereldkampioen. Met het einde van haar wielercarrière in zicht - eind 2023 stopt ze ermee - rijst de vraag: wat kan Wageningen doen om Van Vleuten op een gepaste manier te huldigen? Een muurschildering lijkt tot de mogelijkheden te behoren.

In samenwerking met indebuurt Ede