Volledig scherm
PREMIUM
Daniël van Binsbergen, lijsttrekker van JouwVeenendaal. © Angeliek de Jonge

Jonge politicus in Veenendaal: ‘Het kan niet dat christelijke minderheid alles beslist’

Wie zijn de mensen uit de regio die actief zijn in de plaatselijke politiek? Daniël van Binsbergen (29) is lijsttrekker én nestor van jongerenpartij JouwVeenendaal.

KIEZEN

Profiel
Beroep: horecamanager en student bedrijfskunde

Partij: JouwVeenendaal

Privé: single

Ervaring: voorzitter jongerenraad

Koopzondag of zondagsrust?
Dat laatste, al zijn we bewust niet erg actief met dit onderwerp. Zoals het nu is, is prima. Bouwmarkten en supers mogen elke zondag open, de rest eenmaal per maand. We willen christelijke Veenendalers niet voor het hoofd stoten.

De raad beslist of een referendum?
Een referendum, liefst bindend. Dus mensen betrekken bij de heikele punten, ze laten stemmen en uitvoeren wat ze willen. We willen de democratie een stapje verder brengen en niet beperken tot eenmaal per vier jaar. Partijen en mensen kunnen veranderen. Dan móet je de kiezer vaker bevragen.

Belangrijker: enthousiasme of levenservaring?
„Levenservaring hebben we nog niet zoveel, want we zijn een jong cluppie. Maar enthousiasme genoeg onder onze kandidaten. Dat moet aanstekelijk werken op de kiezer.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei