Volledig scherm
PREMIUM
Eigenaar Marc van Willigenburg (achter de bar) vindt het na dertig jaar genoeg. © William Hoogteyling

Jongeren kopen hun dorpskroeg op via een loterij

Veel mensen dachten aan een 1 aprilgrap, maar dat was het niet. Een groep Leersumse jongeren is van plan de enige kroeg van het dorp te kopen. Ze doen dat door een loterij te organiseren.

Eetcafé/kroeg Wereld van Verschil staat te koop. Eigenaar Marc van Willigenburg vindt het na dertig jaar genoeg. Bovendien heeft hij spierreuma. 

Sinds juli van het vorig staat het pand aan de Rijksstraatweg in Leersum, in de gemeente Utrechtse Heuvelrug, te koop. Er was voldoende belangstelling, vooral uit China, maar de financiering kwam nooit rond.

Daniël Reincke zag het met lede ogen aan. Hij zag de enig overgebleven kroeg van het dorp verdwijnen. Toen het naastgelegen café de Burgemeester werd gesloten, was de Wereld van Verschil nog de enige plek waar jongeren later op de avond nog een biertje kunnen drinken.

Ook Reincke staat regelmatig aan de toog. ,,Wij willen graag in Leersum ergens iets kunnen drinken en niet naar Doorn, Wijk bij Duurstede of Veenendaal hoeven rijden.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei