Volledig scherm
© ANP

Justitie eist cel voor aanranden 8-jarige meisje in Ede

EDE - Twee jaar cel waarvan een half jaar voorwaardelijk. Als het aan de officier van justitie ligt, is dat de straf die de 25-jarige Mehmet T. uit Ede moet krijgen voor het aanranden van een 8-jarig meisje.

De meldkamer kreeg op 26 mei 2015 rond kwart voor zes 's avonds een melding binnen over een aanranding in Ede. Een 8-jarig meisje was door een man het struikgewas ingetrokken. Daar deed hij haar broekje uit, betastte haar en kuste haar op de mond. Toen het meisje begon te schreeuwen, ging de man er vandoor.

Match
Het DNA dat op de legging en onderbroek van het meisje nadien wordt aangetroffen, blijkt te matchen met dat van de 25-jarige Mehmet T. uit Ede. „Ik snap niet hoe het DNA daar komt, het kan niet waar zijn”, aldus T. De man stond vandaag voor de rechter in Arnhem.

Kans
Tijdens de politieverhoren ontkende de Edenaar enige betrokkenheid en daar volhardde hij tijdens de rechtszitting in. Toch heeft hij de schijn tegen: zo blijkt uit forensisch onderzoek dat de kans dat het op de kleding aangetroffen DNA-mengsel van hem afkomstig is liefst één miljard keer groter is dan van een willekeurige ander.

Afschuwelijk
De officier van justitie twijfelt er niet aan ‘dat er die dag iets heel afschuwelijks is gebeurd’: “De vraag is of deze verdachte dat op zijn geweten heeft. In mijn optiek is er meer dan voldoende bewijs om die vraag bevestigend te beantwoorden. Zowel het signalement als het DNA-bewijs past precies op deze verdachte.”

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

De Vallei