Volledig scherm
De originele Moorse bogen in de katholieke kerk in Wageningen zijn terug. Van links naar rechts Peter Abspoel (voorzitter locatieraad), John Albers (koster) en Ton Tiemessen (één van de vrijwilligers). © Tamara Reijers

Katholieke kerk in Wageningen heeft haar Moorse bogen terug

WAGENINGEN - De rooms-katholieke Johannes de Doperkerk in Wageningen heeft haar Moorse bogen teug. Achter de ruggen van Peter Abspoel, voorzitter locatieraad Wageningen van de Titus Brandsma Parochie, koster John Albers en vrijwilliger Ton Tiemessen, schittert de nieuwe uitstraling van de binnenkant van de kerk (zie foto).

De afgelopen zomer heeft een groep van vier vrijwilligers, onder wie Tiemessen, wekenlang op de steiger te staan om de oorspronkelijke Moorse bogen met witte elementen terug te brengen in het gebouw aan de Bergstraat. 

Het resultaat mag er zijn. De kerk was altijd wat donker, na de verfbeurt straalt het godshuis weer in zijn originele glorie.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

De Vallei