Volledig scherm
De Kerkewijk in Veenendaal. © De Gelderlander

Kerkewijk, de 'prachtstraat van Veenendaal', wordt nog mooier

VEENENDAAL - De 'prachtstraat' van Veenendaal gaat vanaf april 2018 op de schop. De ruim twee kilometer lange Kerkewijk wordt in drie fases opgeknapt. Het eerste deel, van Brugkerk tot aan het station, gaat in totaal 2 miljoen euro kosten.

De Kerkewijk is hard toe aan een opknapbeurt. Het wegdek heeft zijn beste tijd gehad, er blijft water op de rijbaan staan en de tegels en klinkers zijn verouderd. Ook de riolering kan niet altijd al het water aan, met wateroverlast tot gevolg. Er komt een groot hemelwaterriool om het regenwater van de Kerkewijk en aansluitende straten naar het Valleikanaal te leiden. Verder moet het aanzicht groener worden. Parkeren langs de straat mag daar straks niet meer. Er komen wel extra parkeervlakken.

Finish

Dat stuk Kerkewijk waar vanaf april aan gewerkt wordt, is overigens ook de plek waar in augustus de finish van de wielerwedstrijd Veenendaal-Veenendaal is. Wethouder Engbert Stroobosscher gaat er vanuit dat het werk dan klaar is. ,,Dat gaan we in de gaten houden.’’ Het is nog niet bekend of de Kerkewijk ook op slot gaat voor het doorgaand verkeer. Het is een van de belangrijkste routes van het centrum naar het zuiden.

Het stuk rondom het station gaat pas als laatste onder het mes. Dat is wat lastiger operatie, omdat de straat daar een spoorwegovergang is en de grond daar van ProRail is. Stroobosscher: ,,En daar mag je als gemeente niet zomaar bijkomen.’’

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei