Volledig scherm
Spelweek Fantasieland verhuist dit jaar. © Herman Stöver

Kinderdorp Ede verhuist naar andere plek

EDE - De Edese kindervakantiespelweek Fantasieland verhuist dit jaar naar een nieuw terrein. Na zestien jaar wordt het voormalige SOMA-terrein aan de Verlengde Maanderweg in Ede ingeruild voor het terrein van de voormalige atletiekbaan van de Elias Beeckmankazerne.

Volledig scherm
Kinderdorp Fantasieland. © Stichting Fantasieland

De organisatie, Stichting Fantasieland, moet uitwijken omdat het door de gemeente Ede aangekochte terrein ontwikkeld gaat worden. Voorzitter John van Erd kreeg vorig jaar al te horen dat het kinderdorp een andere plek moest zoeken. Via de gemeente Ede is de stichting terecht gekomen bij De Veluwse Poort die de atletiekbaan beschikbaar heeft gesteld. Ook dit is een tijdelijke oplossing omdat het een gebied is dat ontwikkeld gaat worden.

Fantasieland wordt dit jaar gehouden van maandag 14 tot en met donderdag 17 augustus. Er hebben zich inmiddels zo'n 550 kinderen aangemeld, er is op de nieuwe locatie plek voor maximaal 1.000 kinderen.

 1. Dit pluimveebedrijf in Lunteren kwam de fipronylcrisis te boven, en krijgt nu complimenten van minister Schouten
  PREMIUM
  VIDEO

  Dit pluimveebe­drijf in Lunteren kwam de fipronyl­cri­sis te boven, en krijgt nu complimen­ten van minister Schouten

  LUNTEREN - Vol overtuiging begonnen Jantine en Martijn van Veldhuizen tien jaar geleden een biologische pluimveehouderij aan de Vitterweg in Lunteren, in de boerderij van zijn grootouders. Dat ging jaren goed, tot in 2017 de fipronylcrisis ook hun bedrijf teisterde. Alle kippen werden geruimd, de kosten waren voor hen. Minister Carola Schouten bezocht maandagmiddag toevallig juist hun bedrijf tijdens haar bezoek aan Food Valley. En loofde hun doorzettingsvermogen.
 2. ‘Dus u moest in de oorlog uw hondje achterlaten?’ Scholieren horen wat oorlog deed met Wageningers
  PREMIUM
  VIDEO

  ‘Dus u moest in de oorlog uw hondje achterla­ten?’ Scholieren horen wat oorlog deed met Wagenin­gers

  WAGENINGEN - Wat is oorlog? ,,Oorlog is vreselijk’’, zei de 10-jarige Teun Spierenburg. ,,Dat heb je heel mooi en juist gezegd‘’, zei Mia S. Wigman. De 88-jarige Wageningse kwam op de G.J. van den Brinkschool vertellen over haar ervaringen, als 10-jarige, toen de oorlog begon in Wageningen. De aftrap van het schoolproject Oorlog in mijn buurt raakte de scholieren van de groepen 7 en 8. ‘Dat was bij ons’ was meer dan eens een uitroep van de kinderen. De oorlog kwam opeens heel dichtbij in de klas.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei