Volledig scherm
De poging tot brandstichting bij de Veenendaalse school. © DG

Kinderen na vakantie weer naar door brand getroffen Veenendaalse school

VEENENDAAL - Kinderen kunnen na de vakantie gewoon naar de door brandstichting getroffen school De Windroos in Veenendaal. Door oplettende buurtbewoners en politie bleef de schade beperkt.

Bij de christelijke school voor speciaal onderwijs aan de Noorderkroon werd in de oudjaarsnacht brand gesticht. De brandweer had het vuur snel onder controle. ,,Er was vooraf goed overleg met politie en gemeente en er waren maatregelen afgesproken", laat directeur Van den Brink in een reactie weten. Een jaar eerder werd de gymzaal van de school in brand gestoken. Die is nog steeds buiten gebruik maar wordt wel herbouwd.

Afgelopen oud en nieuw had de school zich goed voorbereid. ,,De politie heeft van tevoren de omgeving gecheckt en adviezen gegeven. We hebben vier dagen lang alle lampen in school aan gehad. De school werd extra in de gaten gehouden door boa’s, politie en buurtbewoners, maar helaas hebben we de vernielingen niet kunnen voorkomen", aldus de directeur in een reactie.

,,Gelukkig was de brandweer zeer snel ter plaatse en is de schade beperkt gebleven tot één kantoor. De kinderen kunnen dus gelukkig gewoon naar school." Alle ouders zijn daarover geïnformeerd.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei