Volledig scherm
Vanessa Holthaus. © Herman Stöver

Kipje

COLUMNAls kind was het in de zomervakantie nooit een verrassing wat onze vakantiebestemming zou zijn en ook onze slaapplaats was bekend terrein. Elk jaar werd ons Eribaatje uit de stoffige stalling van een bijbeunende boer getrokken en gingen we op weg naar de kust van Bretagne.

Vader achter het stuur, moeder met de papieren landkaart op schoot, mijn broertje en ik op de achterbank. Na wat uurtjes op het grijze asfalt even pauze houden op een parkeerplaats, waar plassen in la douce France een uitdaging was. Hurktoilet dus natte voeten… En door!

Toen de gelegenheid zich voordeed, heb ik dit voorjaar mijn eigen sleurhut gekocht. De Eribaatjes met zonnige, oranje gordijntjes bleken inmiddels retro, oftewel onbetaalbaar, dus werd het een Kipje. Met frisse, nieuwe bekleding en gordijntjes gingen we op pad voor een paar dagen proefdraaien in Otterlo, avontuur!

Waar mijn vader in mijn herinnering de caravan moeiteloos en soepel op zijn plek zette, had mijn lief, caravanmaagd, daar wat meer moeite mee. Toch stond na wat vloeken en zuchten Kip trots tussen twee groene hegjes. De voortent opzetten duurde even maar lukte, mede met hulp van puberdochter met ruimtelijk inzicht, hoera!

Puberzoon installeerde zich al snel in zijn caravannestje, waar hij het hele weekend met zijn Wifi is gebleven. Dochter resideerde in de slaapcabine in de voortent. Toen ik naar mijn idee ’s ochtends vroeg eindelijk in slaap was gevallen op de betonnen kussens, na een poging tot het negeren van het 1000 keer in zijn bed draaien van mijn zoon, klonk er een bescheiden klopje op onze caravandeur. 

Quote

Met frisse, nieuwe bekleding en gordijn­tjes gingen we op pad voor een paar dagen proefdraai­en in Otterlo, avontuur!

Een bibberend stemmetje vroeg: ,,Mama, mag ik alsjeblieft bij jullie? Ik heb het zo koud…’’ Best knus, zo met z’n viertjes in mijn hippe, kleine Kippetje, maar we moeten nog even verder oefenen, denk ik.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei