Het Kirpestein terrein in Wageningen.
Volledig scherm
Het Kirpestein terrein in Wageningen. © Tamara Reijers

Koop Kirpestein-terrein Wageningen eindelijk rond

WAGENINGEN - De dagen van het al jarenlang braakliggende Kirpestein-terrein bij de Ritzema Bosweg in Wageningen zijn geteld. De eigenaar van het terrein en studentenhuisvester zijn het eens geworden over de verkoop. Idealis gaat daar nieuwe Studentenhuisvester Idealis gaat er een studentencomplex bouwen.

Het terrein ligt al sinds 2003 braak. 

Trots

Sylvie Deenen, directeur Idealis: ,,Wij kijken er naar uit om één van de minst mooie plekjes van Wageningen te ontwikkelen tot een plek waar alle inwoners trots op kunnen zijn. Het is onze verantwoordelijkheid om studenten in Wageningen aan huisvesting te helpen. Nieuwbouw is dan ook één van de middelen om het kamertekort op te lossen.” De ontwikkeling en bebouwing van de locatie komt in handen van projectontwikkelaar Van Wijnen.

Duidelijkheid

De meerderheid in de gemeenteraad had voor de zomer nog een motie aangenomen waarin het college wordt opgeroepen desnoods per 1 augustus een onteigeningsprocedure te starten. Het braakliggende terrein was ook de Wageningse gemeenteraad al een doorn in het oog. Wethouder Han ter Maat liet weten deze week het initiatief genomen te hebben om de drie partijen nog eens om de tafel te krijgen. 'Omdat de gemeenteraad aanstaande maandag vergadert over locaties voor studentenhuisvesting, wilde ik per se deze week duidelijkheid hebben. Ik ben echt heel blij dat de drie partijen nu overeenstemming hebben bereikt over de grondverkoop", aldus Ter Maat. 'Kirpestein zal niet langer het lelijkste plekje van Wageningen zijn nu er straks eindelijk gebouwd gaat worden.'

Idealis en de gemeente hopen de bestemmingsplanwijziging uiterlijk 31 december 2018, of zoveel eerder als mogelijk, af te ronden. Het streven is om de bouw 1 september 2019 gereed te hebben. Er liggen plannen voor een complex voor 120 tot 132 studenten.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei