Volledig scherm
Bij restaurant O Mundo in Wageningen wordt gewoon door gewerkt en gegeten. © Foto Raphael Drent

Kopers in de rij voor failliete horeca Wageningen en Ede

WAGENINGEN/EDE - Er is veel belangstelling voor de failliete horecabedrijven in Wageningen en Ede. ,,Er zijn nu al veel concrete gegadigden om bedrijven over te nemen, de komende dagen wordt er meer duidelijk'', zegt curator Marike Boersen. Alle acht bedrijven draaien gewoon door.

Quote

Uitgangs­punt is dat zoveel mogelijk vestigin­gen een doorstart maken

Marike Boersen, curator

Zij handelt samen met haar collega Cees Klomp van Bierman Advocaten in Tiel het faillissement af. ,,Het valt op hoeveel gegadigden zich al melden, we gebruiken de komende dagen om alles goed te bekijken. Uitgangspunt is wat ons betreft dat zoveel mogelijk vestigingen, inclusief personeel, een doorstart kunnen gaan maken.''

Boersen is bij alle bedrijven geweest om met personeel te praten: ,,En om af te spreken dat we nu overal door blijven werken.'' Ze wil niet zeggen voor welke bedrijven de meeste belangstelling bestaat. ,,Maar het geeft zeker hoop, gegadigden die zich nog niet gemeld hebben wordt gevraagd dat snel te doen.''

Faillissement

Het faillissement van de Jaap Venendaal Groep omvat de hotels De Wereld, Hof van Wageningen en PTC+ (in Ede). En vijf restaurants: O Mundo (met een Michelin-ster), Eat Cetera, DrinksandBites, Kelly's en Eat Cetera Ede.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei