De ontruiming van tuincentrum Kernhem in december.
Volledig scherm
De ontruiming van tuincentrum Kernhem in december. © AS Media

Krakers weg uit voormalig tuincentrum in Ede

EDE - De krakers van het voormalige tuincentrum Kernhem in Ede hebben het terrein verlaten. 

Volgens een woordvoerder van de gemeente Ede is dat 'vrijwillig en uit zichzelf' gebeurd. Buurtbewoners melden dat een beveiligingsbedrijf het perceel nu bewaakt.

Onveilig

De krakers, toen nog drie in getal, namen het terrein aan de Kalverkampweg in augustus in gebruik. In de loop van de tijd groeide de groep tot elf krakers. Burgemeester en wethouders constateerden in december dat ze woonden in bouwwerken die niet geschikt zijn voor bewoning.  Met name de (brand-)veiligheid was onder de maat. Het college besloot tot ontruiming over te gaan, hetgeen op 19 december geschiedde. De politie moest er toen aan te pas komen.

Bezwaar

Een dag later waren ze weer terug op het tuincentrum. De krakers hadden bezwaar aangetekend. De rechter kende dat toe en en ze mochten blijven in afwachting van de definitieve uitspraak van de rechter. Wel moesten ze iets doen aan de brandveiligheid.

Het terrein is eigendom van Murry Grey uit Renswoude. Dat wil er graag landhuizen bouwen. De gemeenteraad wil een zo groen mogelijke bestemming voor het terrein. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei