Volledig scherm
Les filets, Honfleur, de nieuwste aanwinst van museum Kröller-Müller op de Hoge Veluwe. © Kröller-Müller

Kröller-Müller koopt voor 750.000 euro werk van Félix Vallotton

OTTERLO - Museum Kröller-Müller heeft werk Les filets, Honfleur van de Zwitserse schilder Félix Vallotton gekocht. Het schilderij, afkomstig uit particulier bezit, kostte 750.000 euro. 

Vallottons landschappen bevinden zich voor het merendeel in Zwitserse privécollecties. Ze komen niet vaak op de markt. De aankoop is mede mogelijk gemaakt door de deelnemers van de BankGiro Loterij. Het werk van Vallotton (Lausanne 1865-Parijs 1925) is een mooie aanvulling op de landschappen van onder anderen Camille Corot, Camille Pissarro, Claude Monet, Paul Cézanne, Paul Gauguin en Vincent van Gogh die het museum op Nationaal Park de Hoge Veluwe al in zijn collectie heeft.

De inspiratie voor de aankoop van Kröller-Müller vond Vallotton in de Noord-Franse kustplaats Honfleur, waar hij een huis bezat en waar hij regelmatig de vakantie doorbracht. Honfleur was populair onder schilders, onder anderen Gustave Courbet, Eugène Boudin, Claude Monet, Georges Seurat en Johan Barthold Jongkind hebben er gewerkt. Waar zij echter voor het pittoreske plaatsje gingen, daar koos Vallotton voor het desolate kustlandschap buiten Honfleur.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei