Volledig scherm
De gevaarlijke kruising Costerweg-Troelstraweg in Wageningen wordt aangepakt. © DG/Eric Wijnacker

Kruising Costerweg Wageningen snel veiliger

WAGENINGEN - De volgens velen levensgevaarlijke kruising van de Costerweg met de Troelstraweg aan de rand van de Wageningse binnenstad is eind dit jaar een stuk veiliger.

In december moet het klaar zijn, zegt wethouder Han ter Maat. De ChristenUnie had vragen gesteld over de kwestie. Inmiddels zijn er bij de voetgangersoversteekplaats al extra signaleringsborden en lichtmasten geplaatst, die de situatie tijdelijk al wat veiliger moeten maken. Voor de werkzaamheden is 175.000 euro uitgetrokken.

Hoogvliet

Hoe de nieuwe inrichting van de drukke kruising er uit moet gaan zien wordt nog voor de zomer duidelijk. Er zijn vooral veel fietsers die oversteken, maar ook gaan veel automobilisten er overheen naar onder meer de Hoogvliet-supermarkt. Het is de bedoeling dat er aan de kruising gewerkt gaat worden tussen september en december. Dit jaar, wel te verstaan.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei