Volledig scherm
Bewoner Catrien van Waarde en Bert Budding van de gemeente Ede aan het werk in het gebied. © Gemeente Ede

Landgoed Kernhem klein beetje groter

EDE - Goed, de N224 zit er nog tussen. Maar het Slijpkruikgebied is qua gevoel en aanleg nu helemaal onderdeel van Landgoed Kernhem. Het gebied heeft een meer parkachtig karakter gekregen. 

Het Slijpkruikgebied ligt aan de zuidkant van de N224 terwijl Landgoed Kernhem aan de noordkant ligt. Het gebied wordt veel gebruikt door bewoners van de omringende wijken. In overleg met hen is het nogal sleetse gebied veranderd naar een parkomgeving. De lanenstructuur loopt nu helemaal door vanaf het landgoed Kernhem naar dit gebied. 

Wethouder Willemien Vreugdenhil is blij met het resultaat. ,,Het Slijpkruikgebied was door de jaren heen wat rommelig geworden. Samen met de omwonenden hebben we nu een mooi park gemaakt.’’ Omwonenden blijven betrokken bij het verder ontwikkelen van het park.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei