Volledig scherm
Lara de Brito © Raphael Drent

Lara de Brito wil weer wethouder in Wageningen worden

WAGENINGEN - Lara De Brito is tijdens de algemene ledenvergadering van GroenLinks Wageningen voorgesteld als de kandidaat wethouder. Zij kan voor haar kandidatuur rekenen op massale steun van de leden van de afdeling Wageningen van GroenLinks.

Lara De Brito heeft veel ervaring in de Wageningse politiek. Van 2006 tot 2014 was ze lid van de GroenLinks fractie in de gemeenteraad van Wageningen.

Zorg

Quote

Echt veranderin­gen kosten veel tijd om te wortelen.

Lara de Brito, (kandidaat-)wethouder

 In 2014 werd ze wethouder in het huidige college van B&W met de portefeuille zorg, onderwijs, cultuur en klimaat. Dit college stond voor grote uitdagingen vanwege de decentralisaties vanuit de regering, met name op het sociale domein. Ze heeft die decentralisaties volgens GroenLinks op een creatieve manier weten op te pakken.

 De Brito: ,,Ik heb de afgelopen periode een portefeuille gehad die alles wat mij aantrekt in het gedachtegoed van GroenLinks behelsde: een brede sociale portefeuille in combinatie met duurzaamheid. Veel van wat we hebben gedaan en bereikt is ook buiten Wageningen opgepikt, en daar hebben we ook waardering voor gekregen. Dat is heel plezierig, maar ik weet dat echte veranderingen veel tijd kosten om goed te wortelen. Dat is een belangrijke reden waarom ik graag doorga als wethouder in Wageningen.”

De gemeenteraadsverkiezingen zijn in maart.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei