Volledig scherm
Gert van den Born in zijn winkel. © Herman Stöver

Leg die telefoon weg

ValleivolkWat doet Gert van den Born het liefst? Dat is gewoon gezellig praten met mensen. De bekende bloemenhandelaar uit Ede wordt daar gelukkig van, zegt hij in zijn zaak op het stationsplein in Ede.

,,Ik zeg altijd, luister nou eens gewoon naar elkaar. Leg die eeuwige telefoon eens weg en kijk elkaar eens aan. Ik vind het gewoon gezellig om met mensen te praten, ik voel mij soms tussen mijn bloemen een soort sociaal werker. En daar is niks mis mee. Ik denk wel eens dat de mentaliteit van de mensen vroeger beter was dan nu.''

,,Mijn motto is eigenlijk: een dag zonder lach is geen dag. Als iedereen elkaar helpt en elkaar een lach zou bezorgen, dan zou de wereld er een stuk beter uit zien. Ook in Ede.''

Valleivolk
De Gelderlander portretteert dagelijks de inwoners van de Vallei. Hoe is het leven, waar dromen ze over, waar genieten ze van, waar kijken ze naar uit, wat heeft ze veranderd? Dit is Valleivolk. Aflevering 675.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei