Volledig scherm
PREMIUM
© ROBIN UTRECHT

Lelystad Airport mag verder, maar nog niets gedaan aan laagvliegroutes

EDE - Lelystad Airport heeft groen licht gekregen om uit te breiden. De Commissie-mer heeft het milieueffectrapport (mer) voor het vliegveld goedgekeurd. Het is de bedoeling dat Lelystad vanaf 2020 Europese vakantievluchten overneemt van Schiphol. Maar de kritiek van actiegroepen en gemeenten is nog niet verstomd.

Eerder was duidelijk geworden dat in de vorige versie van de mer fouten stonden. Die waren ontdekt door oplettende burgers.

Minister Cora van Nieuwenhuizen liet die fouten repareren en de afgelopen twee maanden hield de Commissie-mer het aangepaste milieurapport tegen het licht. Deze commissie wordt geacht volstrekt onafhankelijk te beoordelen of het milieurapport aan alle regels voldoet en de effecten van de uitbreiding tot vakantieluchthaven goed in beeld zijn gebracht. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei