Volledig scherm
© Thinkstock

'Maak van centrum Veenendaal één grote parkeerzone'

VEENENDAAL - Parkeren in het centrum van Veenendaal moet anders. Geen straten meer voor vergunninghouders maar één grote zone betaald parkeren. Centrumbewoners met parkeervergunning kunnen dan overal in het centrum parkeren. Maar iedere bezoeker kan dan ook - betaald - voor hun deur parkeren.

Het is een pan van het college van B en W in overleg met het parkeerpanel. In het voorstel komen er twee parkeerzones in Veenendaal; binnen de centrumring en buiten de centrumring. De grens is de autoring Raadhuisstraat, Kleine Beer, Bevrijdingslaan en Weverij om het winkelcentrum heen. Ook enkele woonbuurten liggen binnen die ring.

Vergunning

Nu zijn er binnen de centrumring straten met betaald parkeren en en straten waar alleen bewoners met een vergunning mogen parkeren. In het voorstel krijgt het hele centrum nu de functie betaald parkeren. Dat betekent dat in de woonbuurten mensen geen parkeervergunning (of ontheffing) meer krijgen voor hun eigen straat of buurt. Bewoners krijgen straks een vergunning (maximaal drie per huishouden) die geldt voor het hele gebied binnen de centrumring. Daardoor kan het voorkomen dat ze in een andere straat moeten parkeren.

Het idee achter het plan is om de parkeerdruk in het centrum beter te regelen en te spreiden.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei