Volledig scherm
© Thinkstock

Maker plan glasvezel buitengebied Ede opzij gezet

LUNTEREN - Een felle ruzie binnen het bestuur van Lunteren.net, dat de komst van glasvezel nastreeft in het buitengebied van Ede, heeft geleid tot het vertrek van initiatiefnemer Frits Nolet.

De man die het initiatief ooit lanceerde, vertrok om een juridisch treffen met zijn bestuur te voorkomen.

Lening
Nolet trad naar voren met het plan om zo'n 7.000 huishoudens op het platteland ten noorden van Ede aan te sluiten op glasvezel. Hij sleepte een lening binnen van 1 miljoen euro van de provincie Gelderland.

Aanvankelijk wilde hij een coöperatie oprichten. Uiteindelijk besloot hij dat het beter was in zee te gaan met Rural Fiber bv uit Lunteren. Die zou het net na aanleg ook gaan beheren.

Offerte
De overige 4 leden van het bestuur wilden vasthouden aan de coöperatiegedachte. Ze vonden bovendien de offerte van Rural Fiber veel hoger dan de beoogde 1.500 euro per aansluiting.

Volgens het bestuur kan via aanbesteding een betere kostprijs per aansluiting uit de bus rollen. Het bestuur zet het plan nu voort en hoopt dat de aanleg in de loop van dit jaar kan beginnen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei