Volledig scherm
Marcel van Langen uit Achterberg is dit seizoen te zien in Heel Holland Bakt. © Herman Stöver

Marcel uit Achterberg kandidaat Heel Holland Bakt

ACHTERBERG - De 44-jarige Marcel van Langen uit Achterberg is vanaf zondag te zien in het nieuwe seizoen van het populaire tv-programma Heel Holland Bakt op NPO1. Hij knokte zich via een reeks voorronden naar de beste tien kandidaten.

Van Langen (44) verdient zijn brood als zelfstandig it'er.

Sfeer
Hij was tot voor kort geen trouwe kijker, maar de sfeer van het programma sprak hem wel aan. „Als ik ooit op tv kom, is het in dit programma", verklaarde van Langen. Zijn kinderen duwden hem enige tijd later het deelnameformulier onder de neus.

Verrassend
De Achterberger wist zich begin dit jaar het programma in te bakken. „Steeds kwam ik gillend thuis als ik weer een ronde verder was”, vertelt hij. De spanning begon hij te voelen in de laatste selectieronde. „Daarna kwam het telefoontje dat ik door was. Voor mij verrassend, want ik vond dat ik niet geweldig had gebakken."

Churandy
Van Langen doet vooral mee om te laten zien wat hij kan. „Je zou kunnen zeggen: Ik zie mezelf meer terug in sprinter Churandy Martina dan in Daphne Schippers. Tevreden, ook als je op een honderdste seconde een medaille mist.”

De Vallei