Volledig scherm
Het braakliggende terrein aan de Marijkeweg. foto Arnold Winkel/DG

Marijkeweg in beeld voor velden KV Wageningen

WAGENINGEN - Het braakliggende terrein naast de brandweerkazerne aan de Marijkeweg in Wageningen is in beeld als nieuwe locatie voor korfbalclub KV Wageningen. De fusieclub (voortgekomen uit Vada, SSS en SKV) wil uitbreiden, maar kan dat niet op de huidige terreinen op de Wageningse Eng. Het stuk grond aan de Marijkeweg zou prima kunnen voldoen als nieuw korfbalsportpark.

Het gebied heeft voldoende ruimte voor 3,5 kunstgrasvelden: een hoofdveld en tweeënhalf veld voor trainingen en voor lagere teams. Ook moeten er een kantine en kleedkamers komen. Een korfbalhal behoort ook tot de wensen van de club.

Op dit moment voert de gemeente Wageningen een onderzoek uit naar de mogelijkheden van diverse bezittingen waar al jaren niets mee gebeurt. Volgens een woordvoerder van de gemeente komt het rapport voor de zomervakantie in de openbaarheid.

De kosten voor de aanleg van de kunstgrasvelden zou voor rekening van de gemeente komen, de overige zaken zijn voor KV Wageningen. De korfballers hopen dat het project in de zomer van 2014 is afgerond.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei