Volledig scherm
ANP

Marokkaanse moskee in Veenendaal beklad

VEENENDAAL - De Marokkaanse Nasser-moskee in Veenendaal is in de nacht van zondag op maandag beklad met een White Power-leus. Ook is er een ruitje ingegooid met een steen. Ook in het weekend van ruim twee weken werd het gebedshuis beklad.

Toen ging het om een vrijwel identieke leus, in dezelfde kleur, maar op een andere plaats. Ook lagen er toen twee kleine varkenspootjes voor de deur.
De moskee heeft aangifte gedaan bij de politie, die de zaak in onderzoek heeft. Een aantal moskeegangers wil zelf gaan patrouilleren om nieuwe vernielingen te voorkomen.

 1. Van Vleuten wil nu regenboogtrui die ze ‘het hele jaar kan showen’
  WK in Yorkshire

  Van Vleuten wil nu regenboog­trui die ze ‘het hele jaar kan showen’

  Na ruim twee weken van relatieve rust verdedigt Annemiek van Vleuten dinsdag in Yorkshire bij de WK wielrennen haar wereldtitel op de individuele tijdrit. Het is haar eerste hoofddoel, maar voor de Wageningse wacht vier dagen later in de wegrace een misschien nog wel grotere uitdaging. Dan is de prijs een regenboogtrui die je het hele jaar kunt showen. ,,Ik ga voor allebei, maar als ik moet kiezen dan is het toch die laatste.”
 2. Drugscriminelen actiever van het platteland geweerd: ‘Spruitjes van een met drugschemicaliën bemest veld, dat baart zorgen’
  PREMIUM

  Drugscrimi­ne­len actiever van het platteland geweerd: ‘Spruitjes van een met drugschemi­ca­liën bemest veld, dat baart zorgen’

  NIJMEGEN/ HENGELO - Gemeenten, waterschappen, jagers, natuurverenigingen, bewoners en ondernemers werken steeds nauwer samen om te voorkomen dat criminelen zich op het platteland nestelen. Drugscriminelen proberen daar geregeld leegstaande schuren te huren. Ook betalen zij agrariërs voor het lozen van chemisch drugsafval in gierputten. De groeiende criminaliteit baart zorgen.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei