Volledig scherm
Het Mausoleum. © Henk Van Holland

Mausoleum in Ede opgeknapt

EDE - Het Mausoleum op de Paasberg in Ede wordt de komende tijd opgeknapt. Kosten: een kleine drie ton. Voor dat bedrag wordt het monument opgeknapt en wordt er onderhoud gepleegd aan de omgeving en de andere monumenten die rond de herinneringsmuur staan.  

Het Mausoleum verkeert al enige tijd in een slechte staat. Vorig jaar bleek dat regulier onderhoud niet voldoende was om het monument in de toekomst goed te bewaren. Daarom komt er nu een grote opknapbeurt. 

Informatieborden

Daarbij worden ook twee informatieborden geplaatst. Het 4-mei comité en de Vereniging Oud Ede zorgen voor de informatie over de gevallen verzetsstrijders die in het Mausoleum zijn bijgezet. Het Edese Mausoleum staat op de nominatie aangewezen te worden als Rijksmonument. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Dit pluimveebedrijf in Lunteren kwam de fipronylcrisis te boven, en krijgt nu complimenten van minister Schouten
    PREMIUM
    VIDEO

    Dit pluimveebe­drijf in Lunteren kwam de fipronyl­cri­sis te boven, en krijgt nu complimen­ten van minister Schouten

    LUNTEREN - Vol overtuiging begonnen Jantine en Martijn van Veldhuizen tien jaar geleden een biologische pluimveehouderij aan de Vitterweg in Lunteren, in de boerderij van zijn grootouders. Dat ging jaren goed, tot in 2017 de fipronylcrisis ook hun bedrijf teisterde. Alle kippen werden geruimd, de kosten waren voor hen. Minister Carola Schouten bezocht maandagmiddag toevallig juist hun bedrijf tijdens haar bezoek aan Food Valley. En loofde hun doorzettingsvermogen.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei