Meer werkdruk zwembadpersoneel na verdrinking meisje in zwembad Rhenen

RHENEN - De dood van het negenjarig Syrisch meisje Salam dat verdronk in het zwembad in Rhenen en de veroordeling van drie betrokkenen heeft veel impact op zwembadpersoneel. 

Zes van de tien toezichthouders in zwembaden ervaren meer verantwoordelijkheid en werkdruk, blijkt uit onderzoek in opdracht van het Nationaal Platform Zwembaden.

De negenjarige Salam verdronk in 2015 tijdens het vrij zwemmen, nadat haar zwemles was afgelopen. Ze was nog maar kort in het land en sprak geen Nederlands. Drie badmeesters werden in juni 2017 veroordeeld tot een taakstraf van zestig uur vanwege dood door schuld.

Sinds het fatale ongeval heeft een op de tien toezichthouders stress en minder werkplezier, aldus het Mulier Instituut dat duizend toezichthouders in heel het land heeft ondervraagd.

Volledig scherm
© AD/ Google Streetview
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei