Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Shutterstock

Meerderheid wil verbod op ballonnen in Vallei

uitslag pollRHENEN Ballonnen moeten verboden worden, ook in de Gelderse Vallei. Dat vindt een meerderheid van de deelnemers aan een poll over het onderwerp in deze krant.

De gemeenten Renkum en de Utrechtse Heuvelrug hebben een ballonnenverbod, Wageningen heeft een ontmoedigingsbeleid. De vraag in de poll was of een ballonnenverbod in de Gelderse Vallei een goed idee is of dat het flauwekul is en dat ballonnen gewoon moeten kunnen.

Ruim 430 mensen reageerden en het grootste deel (76 procent) vindt dat ballonnen inderdaad verboden moeten worden. Een minderheid van 103 stemmers is van mening dat ballonnen gewoon moeten kunnen.

Poll

Ballonnen moeten verboden worden

  • Ja, slecht voor het milieu en voor de dieren (70%)
  • Nee, ballonnen zijn feestelijk (30%)
553 stemmen

Drie gemeenten in het verspreidingsgebied van De Gelderlander hebben het afgelopen jaar een ballonverbod ingevoerd. Het gaat om Renkum, Oude IJsselstreek en de Utrechtse Heuvelrug. Dat blijkt uit een indexatie van Stichting De Noordzee. De stichting strijdt tegen het oplaten van ballonnen en het laten slingeren van ander plastic, zoals confetti. Het plastic komt vaak uiteindelijk in zee terecht.

In de gemeente Ede kwam het oplaten van ballonnen deze maand aan de orde in de gemeenteraad. Een ballonnenverbod kwam er daar niet omdat dat lastig te handhaven is. Er komt wel ook een verbod op brandende wensballonnen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei