Met deze getallen is de Rijnweek al 22 jaar een succes

VIDEORHENEN - De Rijnweek staat weer voor de deur. En volgens de organisatie van de Rhenense feestweek en kermis zal het dit jaar wederom groter zijn dan voorgaande edities. Het muzikale evenement in zes cijfers:

22 

 Alweer 22 jaar geleden was de eerste editie van de Rijnweek. Organisatoren Bert Bolderman en Henk Knoppert maakten het evenement eind jaren negentig tot een feestweek voor de hele stad. “Deze twee mannen verdienen enorm veel waardering”, betoogt Peter van der Jagt, interim-directeur van de Rijnweek. “Iedereen werkt in de geest van hun aanstekelijke enthousiasme.”

In zeven minuten waren alle 630 beschikbare kaarten voor de ouderenmiddag uitverkocht. “Want dat loopt ieder jaar storm”, weet het VVV-kantoor in Rhenen te vertellen. “Wij zijn de afhaallocatie voor deze doelgroep. Het is natuurlijk gratis, maar wel met een maximum aantal bezoekers. Als wij openen op de verkoopdag, staat er een grote grijze massa van tientallen ouderen al voor de deur te wachten.”

43

Maar liefst 43 verschillende artiesten en bands treden tijdens de komende editie van het festival op. De optredens worden op verschillende thema-avonden uitgesmeerd. Uitschieters zijn dit jaar onder meer Glennis Grace (zaterdag), The Partysquad (donderdag), André Hazes (vrijdag) en Nick & Simon (zaterdag).

0

Net als alle voorgaande jaren zijn het festival en de kermis wederom gratis te bezoeken. Daarmee is het een van de grootste festivals van Nederland, dat geen toegangsprijs vraagt. ,,Jaren geleden hebben we bij een optreden ooit eens entree gevraagd”, weet organisator Henk Knoppert zich nog te herinneren. “Daar sloegen we de plank volledig mee mis. De Rijnweek moet voor iedereen toegankelijk zijn. Zolang de bezoekersaantallen het toelaten natuurlijk.”

8 

Het centrum van Rhenen is gedurende de Rijnweek (6 juli tot 13 juli) acht dagen deels afgesloten voor doorgaand verkeer. Er zijn wel omleidingen. Bezoekers van het festival kunnen gratis parkeren bij Ouwehands Dierenpark, waarvandaan gratis pendelbussen naar het festivalterrein gaan. Ook het pontje van Rhenen naar Lienden vaart extra vaak tijdens de Rijnweek.

2,857 

De exacte prijs van een biertje op de Rijnweek is dit jaar geen rond bedrag. Voor tien euro kan je 3,5 munt kopen bij de kassa. Daartegenover staat wel dat er dit seizoen op veel meer plaatsen gepind kan worden bij voor de aanschaf van munten. Ook een toiletbezoek is niet vrijblijvend. Hier staat een kleine vergoeding tegenover. 

Volledig scherm
De 21e editie van de Rijnweek op archiefbeeld. © Herman Stöver
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei