Volledig scherm
Daan Krekels. © Herman Stöver

Met kerst naar Nieuw-Zeeland

valleivolkDaan Krekels wandelt met zijn fiets over de Wageningse markt. Het zonnetje schijnt, maar het is fris. Dat is over een paar weken wel anders.

,,Ik ga met mijn vriendin twee maanden naar Nieuw-Zeeland’’, verklapt de student aan Wageningen Universiteit. ,,We vliegen in de kerstnacht, dat is een stuk goedkoper. We gaan daar onder andere op een boerderij werken. De tuin onderhouden, de dieren voeren en dat soort dingen. Ze noemen dat woofing. Je wordt betaald met onderdak en eten.’’

Trekken met de camper

,,Daarna gaan we met de camper zowel het noord- als het zuideiland verkennen. Ik zie ernaar uit en het is er ook nog eens zomer. Niet verkeerd.’’ Eigenlijk wilde zijn vriendin vorig jaar al gaan. ,,Maar dat kwam niet uit met de studie. Nu kunnen we er twee periodes tussenuit.’’

Valleivolk (860)

De Gelderlander portretteert dagelijks de inwoners van de Vallei. Hoe is het leven, waar dromen ze over, waar genieten ze van, waar kijken ze naar uit, wat heeft ze veranderd? Dit is Valleivolk.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei