De Raad van State in Den Haag.
Volledig scherm
De Raad van State in Den Haag. © De Gelderlander

Milieugroepen vinden Raad van State-uitspraak over Enkaverontreiniging onbegrijpelijk: ‘Milieu heeft vandaag verloren’

Milieugroepen uit Ede en Wageningen reageren teleurgesteld en verbaasd op de uitspraak van de Raad van State. Die bepaalde dat de Enkapijpleiding, waardoor vervuild Edes grondwater bij Wageningen in de Rijn wordt geloosd, er gewoon mag komen. Bezwaren van de milieugroepen zijn van tafel geveegd.

4 reacties

 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  Raad van State en Ede zouden zich moeten schamen. Eigen rotzooi bij anderen over de schutting gooien. Gewoon grond saneren en rekening naar veroorzakers en naar vergunningverleners.
 • ruben bos

  2 maanden geleden
  En het Rijn water stroomt straks ook niet het Valleikanaal in?water gaat zo De Blauwe kamer in natuurgebied.Water stroomt door het Binnenveld is natuurgebied .....en toch toestemming??
 • JB Hulshof

  2 maanden geleden
  Waar lopen de pijpen langs? Door woonwijken, Noordwest, langs Kortenoord enz. Wat voor problemen levert evt. lekkage op?
 • Martin Reekers

  2 maanden geleden
  "volgens de Raad van State is niet aangetoond dat de kwaliteit van het rivierwater door de lozing zo achteruitgaat dat ze in strijd is met deze Europese regelgeving" Dat kun je ook niet aantonen omdat de lozing nog moet plaatsvinden. Bovendien wil je een dergelijke constatering ten alle tijden voorkomen, omdat het kwaad dan al is geschied! Het is gewoon een ordinaire geldkwestie omdat het alternatief te veel geld kost, flora&fauna worden politiek/economisch misbruikt om zaken er door te jassen.

In samenwerking met indebuurt Ede