Volledig scherm
Directeur Park de Hoge Veluwe, Seger van Voorst tot Voorst © Herman Stöver

Miljoeneninvestering voor centrum Hoge Veluwe

OTTERLO - Bezoekers van Nationaal Park de Hoge Veluwe moeten komend jaar rekening houden met enige overlast door werkzaamheden. Het centrumgebied van Nationaal Park de Hoge Veluwe wordt in 2018 ingrijpend gemoderniseerd. 

Het park investeert maar liefst 15 miljoen euro in de plannen. Restaurant de Koperen Kop wordt gesloopt en vervangen door nieuwbouw.

Museonder

,,We gaan de eerste fase van ons grote renovatieproject beginnen in de eerste maanden van dit jaar.'', zegt Seger van Voorst tot Voorst, directeur van het Nationaal Park in Otterlo. ,,Tot 2025 gaan we 55 miljoen investeren om ons park aantrekkelijk en bij de tijd te houden. Later volgen onder meer nieuwe toegangspoorten en een volledig vernieuwd Museonder. Dat museum is nu nog vooral ondergronds te vinden, maar er komt over een aantal jaren ook bovengronds een museale functie in het dan volledig vernieuwde gebouw.''

Het komend jaar ligt de focus voor de investeringen op het centrumgebied van het park. Van Voorst tot Voorst: ,,Het gaat sommige mensen echt aan het hart, maar we gaan restaurant De Koperen Kop slopen. Dat gebouw is echt helemaal op en renovatie bleek echt geen goede optie. Het is natuurlijk wel een gebouw dat er al jaren staat en waar veel mensen goede herinneringen aan hebben. Er komt op de plek van de huidige Koperen Kop een nieuwe multifunctioneel complex, met restaurants, zalen en een groot bezoekerscentrum. Dat wordt in 2019 geopend.'' De huidige Koperen Kop is bijna 70 jaar oud.

Minder stenig

De werkzaamheden betekenen wel dat Nationaal Park de Hoge Veluwe voor het komend jaar tijdelijke maatregelen moet treffen om de bezoekers goed te ontvangen.  Het park trekt jaarlijks ruim een half miljoen bezoekers. Van Voorst tot Voorst: ,,In 2018 gaan we vanuit tijdelijke noodgebouwen en Food Trucks werken.''

Het centrumgebied gaat ook anders ogen: ,,We gaan ons centrumgebied minder stenig maken, het moet meer gaan passen in het landschappelijk zo fraaie nationale park dat wij willen zijn.'' 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei