Volledig scherm
Directeur Park de Hoge Veluwe, Seger van Voorst tot Voorst © Herman Stöver

Miljoeneninvestering voor centrum Hoge Veluwe

OTTERLO - Bezoekers van Nationaal Park de Hoge Veluwe moeten komend jaar rekening houden met enige overlast door werkzaamheden. Het centrumgebied van Nationaal Park de Hoge Veluwe wordt in 2018 ingrijpend gemoderniseerd. 

Het park investeert maar liefst 15 miljoen euro in de plannen. Restaurant de Koperen Kop wordt gesloopt en vervangen door nieuwbouw.

Museonder

,,We gaan de eerste fase van ons grote renovatieproject beginnen in de eerste maanden van dit jaar.'', zegt Seger van Voorst tot Voorst, directeur van het Nationaal Park in Otterlo. ,,Tot 2025 gaan we 55 miljoen investeren om ons park aantrekkelijk en bij de tijd te houden. Later volgen onder meer nieuwe toegangspoorten en een volledig vernieuwd Museonder. Dat museum is nu nog vooral ondergronds te vinden, maar er komt over een aantal jaren ook bovengronds een museale functie in het dan volledig vernieuwde gebouw.''

Het komend jaar ligt de focus voor de investeringen op het centrumgebied van het park. Van Voorst tot Voorst: ,,Het gaat sommige mensen echt aan het hart, maar we gaan restaurant De Koperen Kop slopen. Dat gebouw is echt helemaal op en renovatie bleek echt geen goede optie. Het is natuurlijk wel een gebouw dat er al jaren staat en waar veel mensen goede herinneringen aan hebben. Er komt op de plek van de huidige Koperen Kop een nieuwe multifunctioneel complex, met restaurants, zalen en een groot bezoekerscentrum. Dat wordt in 2019 geopend.'' De huidige Koperen Kop is bijna 70 jaar oud.

Minder stenig

De werkzaamheden betekenen wel dat Nationaal Park de Hoge Veluwe voor het komend jaar tijdelijke maatregelen moet treffen om de bezoekers goed te ontvangen.  Het park trekt jaarlijks ruim een half miljoen bezoekers. Van Voorst tot Voorst: ,,In 2018 gaan we vanuit tijdelijke noodgebouwen en Food Trucks werken.''

Het centrumgebied gaat ook anders ogen: ,,We gaan ons centrumgebied minder stenig maken, het moet meer gaan passen in het landschappelijk zo fraaie nationale park dat wij willen zijn.'' 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. Dit pluimveebedrijf in Lunteren kwam de fipronylcrisis te boven, en krijgt nu complimenten van minister Schouten
  PREMIUM
  VIDEO

  Dit pluimveebe­drijf in Lunteren kwam de fipronyl­cri­sis te boven, en krijgt nu complimen­ten van minister Schouten

  LUNTEREN - Vol overtuiging begonnen Jantine en Martijn van Veldhuizen tien jaar geleden een biologische pluimveehouderij aan de Vitterweg in Lunteren, in de boerderij van zijn grootouders. Dat ging jaren goed, tot in 2017 de fipronylcrisis ook hun bedrijf teisterde. Alle kippen werden geruimd, de kosten waren voor hen. Minister Carola Schouten bezocht maandagmiddag toevallig juist hun bedrijf tijdens haar bezoek aan Food Valley. En loofde hun doorzettingsvermogen.
 2. ‘Dus u moest in de oorlog uw hondje achterlaten?’ Scholieren horen wat oorlog deed met Wageningers
  PREMIUM
  VIDEO

  ‘Dus u moest in de oorlog uw hondje achterla­ten?’ Scholieren horen wat oorlog deed met Wagenin­gers

  WAGENINGEN - Wat is oorlog? ,,Oorlog is vreselijk’’, zei de 10-jarige Teun Spierenburg. ,,Dat heb je heel mooi en juist gezegd‘’, zei Mia S. Wigman. De 88-jarige Wageningse kwam op de G.J. van den Brinkschool vertellen over haar ervaringen, als 10-jarige, toen de oorlog begon in Wageningen. De aftrap van het schoolproject Oorlog in mijn buurt raakte de scholieren van de groepen 7 en 8. ‘Dat was bij ons’ was meer dan eens een uitroep van de kinderen. De oorlog kwam opeens heel dichtbij in de klas.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei