Volledig scherm
Drukte op de Dreeslaan van de A12 naar Wageningen Campus © Herman Stover

Minister bemoeit zich niet met bereikbaarheid Wageningen

DEN HAAG/WAGENINGEN - Minister Cora van Nieuwenhuizen ziet geen aanleiding om in te grijpen in de slepende bereikbaarheidsdiscussie van Wageningen.

Dat is aan provincie en gemeente, zo heeft ze VVD-Kamerlid Remco Dijkstra laten weten.  De bereikbaarheid van Wageningen via de zogenoemde hoofdwegenstructuur (de A12, A15 en A50) is voldoende, schrijft de minister in haar antwoord aan Dijkstra, die Kamervragen heeft gesteld. Hoe het verder gaat op provinciale en andere wegen is niet aan het Rijk, stelt ze.

Rondje Campus

De VVD maakt zich zorgen over de bereikbaarheid van Wageningen. Van Nieuwenhuizen deelt de visie van Dijkstra dat Wageningen en Food Valley van groot belang zijn, maar ziet geen aanleiding om in te grijpen om bijvoorbeeld het Rondje Campus af te dwingen. De provincie is daar overigens al mee bezig en heeft de regie van de gemeente overgenomen omdat ze vond dat de bereikbaarheid van Wageningen UR en bedrijven als Friesland Campina te wensen overlaat.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei