Minister Arie Slob (Onderwijs) wil in gesprek met CLV-rector Willem de Vos over de discussie rond nepleerlingen.
Volledig scherm
Minister Arie Slob (Onderwijs) wil in gesprek met CLV-rector Willem de Vos over de discussie rond nepleerlingen. © ANP

Minister Slob in gesprek met rector Christelijk Lyceum Veenendaal over commotie met nepleerlingen

VEENENDAAL - Minister Arie Slob (Onderwijs) gaat in gesprek met Willem de Vos, rector van het Christelijk Lyceum Veenendaal. Aanleiding is de commotie rond nepleerlingen die zijn ingezet voor een realityserie van RTL.

21 reacties

 • OBGZ

  3 jaar geleden
  Ach, wat jammer nou toch voor Willem de Vos, rector in Veenendaal... Zo’n 10 jaar geleden heb ik hem meegemaakt als interim-manager in Nijmegen. Dat leverde hem 3 tuchtrechtelijke procedures op, waarvan eentje zelfs in hoger beroep. Hij heeft ze alle drie verloren. Zowel de Raad Interim Management als de Raad Organisatie Adviesbureaus vond dat hij er een potje van gemaakt had. Nu weer zo’n uitglijer in Veenendaal. Hij maakt er kennelijk een gewoonte van om steeds nét de verkeerde afweging te maken.
 • arnhemeen

  3 jaar geleden
  Een school die nepnieuws verspreid het moet niet gekker worden. Waarschijnlijk is dat klimaatspijbelen op het Malieveld ook in scene gezet met nepleerlingen.
 • Niels Zeelenberg

  3 jaar geleden
  Ik ken deze rector als beginnend leraar in Ede, ca 1982. Popie jopie gedrag, dom-linksig, anti-Amerika, tegen raketten, ideologisch eenzijdig. Wat had ik toen al hekel aan dit soort humor- en karakterloze types. Nu lees ik dat meneer inmiddels zakken heeft gevuld in het advies-, babbel- en bestuurscircuit rondom onderwijs. En zijn ziel heeft verkocht aan principeloze commerciële tv. Zoals pedagoog Mischa de Winter zei in Nieuwsuur "achterbaks". Nog steeds "Bah", Willem de Vos!
 • smit smittie-4

  3 jaar geleden
  Beste Karel, er is een levens groot verschil tussen een fout maken en een wel overwogen besluit nemen die niet MAG. Fout maken is per vergissing zonder opzet. Daar is HIER totaal geen sprake van!!
 • smit smittie-4

  3 jaar geleden
  Of een enorme plaat voor de kop.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei