Volledig scherm
Minister Arie Slob (Onderwijs) wil in gesprek met CLV-rector Willem de Vos over de discussie rond nepleerlingen. © ANP

Minister Slob in gesprek met rector Christelijk Lyceum Veenendaal over commotie met nepleerlingen

VEENENDAAL - Minister Arie Slob (Onderwijs) gaat in gesprek met Willem de Vos, rector van het Christelijk Lyceum Veenendaal. Aanleiding is de commotie rond nepleerlingen die zijn ingezet voor een realityserie van RTL.

Dat bevestigt een woordvoerder van Slob desgevraagd aan deze krant. Een datum of termijn noemt hij niet.

De minister sprak vanmorgen zijn ongeloof over de situatie uit bij Goedemorgen Nederland. ,,Je gelooft je ogen niet. Als dit waar is, is het niet acceptabel’’, zei hij. Hij vond het vooral niet goed dat leerlingen en docenten niet op de hoogte waren. ,,Dat moet je niet doen volgens mij.” De woordvoerder voegt daar nu aan toe dat ‘het feit dat leerlingen en leraren vooraf een onjuist beeld is geschetst van het programma’ het voornaamste bezwaar is van Slob.

Open vizier

De ophef ontstond donderdag toen bekend werd dat RTL een realityserie opnam op school waarbij vijf nieuwe leerlingen de hoofdrol speelden. Dat bleken nepleerlingen te zijn. Het zou gaan om jonge mensen die persoonlijke redenen hebben om nog een keer terug te gaan naar een middelbare school. ‘Het zijn nadrukkelijk geen acteurs’, schrijft de school in een brief aan de ouders van de leerlingen. Alleen de schoolleiding wist ervan, leraren en leerlingen niet. De opnames zijn inmiddels stopgezet.

Volgens de woordvoerder van Slob heeft de minister geen principiële bezwaren tegen deelname van scholen aan tv-programma's. ‘Het is wel van belang dat dat filmen met open vizier gebeurt', voegt de woordvoerder daaraan toe.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei