Volledig scherm
Anton Mussert spreekt een menigte toe tijdens de landdag van de NSB in Lunteren. © Gratis

Ministerie: Muur van Mussert in Lunteren voorlopig niet gesloopt

LUNTEREN - De Muur van Mussert op recreatieterrein De Goudsberg in Lunteren blijft voorlopig staan waar die staat. Een woordvoerder van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen zegt dat er geen sloop plaatsvindt voordat er een besluit is gevallen over een status van de Muur als rijksmonument.

,,De Muur van Mussert is een historische plek voor Nederland, dat delen we met de briefschrijvers. Ook zwarte bladzijdes behoren tot ons erfgoed’’, aldus de woordvoerder. 

,,We verkennen op dit moment hoe we die zwarte bladzijdes van onze geschiedenis een plaats kunnen geven en hoe we het erfgoed dat hiermee verbonden is, kunnen beschermen. Die verkenning is volgend jaar klaar. Onze inzet is om de Muur sowieso te behouden tot de verkenning klaar is. Voorlopig kan de Muur niet gesloopt worden door een gemeentelijke procedure. Daarnaast zijn we met de gemeente en eigenaar in gesprek.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei