Miss Montreal en Ronnie Flex op nieuw hoofdpodium 5 mei

WAGENINGEN - Miss Montreal en Ronny Flex & Deuxperience zijn twee acts die optreden op het nieuwe hoofdpodium van het 5 mei festival. Het podium krijgt een plek op parkeerplaats Gevangentoren, waar ook altijd de kermis staat.

De organisatie van het festival maakte vrijdag het volledige programma van het festival bekend. Op het hoofdpodium is verder plek voor Kraantje Pappie, Danny Vera, Birth of Joy en Daredevils. 

Verschillende podia krijgen nieuwe plekken in de binnenstad. Het podium Kabaal am Gemaal verhuist naar de parkeerlocatie Straelenstoren, bij de Walstraat. Onder meer Teethgrinder en Scumbag Millionair treden op. 

Het voormalig Heerenstraatpodium – de bakermat van het festival – keert terug en staat nu in het naastgelegen Torckpark met verschillende tribute-artiesten. Parka Kultura wordt dit jaar voor het eerst gecombineerd met het Kinderfestival in het Emmapark.

DanceSquare

Volledig scherm
Miss Montreal is op 5 mei te zien op het Bevrijdingsfestival in Wageningen. © ANP Kippa

Voor het eerst wordt een evenement op 5 mei losgekoppeld van het festival. DanceSquare wordt zelfstandig georganiseerd door Horecaplatform Wageningen. Voor het dancepodium zal ook entree moeten worden betaald. 

De oude locatie van het hoofdpodium, de Markt, is dit jaar het podium voor 
Nederlandstalige feestmuziek. Er zijn optredens van Ronnie Ruysdael,  Jelle B en er is muziek van het QMusic foute uur live. Het volledige programma staat op de website van het festival. Om half 4 start op 5 mei het traditionele Bevrijdingsdefilé.

Het defilé wordt afgenomen door de Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht luitenant-generaal Hans van Griensven en commandant der Strijdkrachten luitenant-admiraal Rob Bauer.

Foulkes festival

Volledig scherm
© ANP

Al in de ochtend (10.00 uur) start het Foulkes Festival op het Belmonte Arboretum met de ontvangst van de veteranen. Verder zijn er shows van historische voertuigen en optredens van muziekkorpsen uit binnen- en buitenland.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei