Monique werkt als zzp-docent: ‘Lastig om er tussen te komen’

HOEVELAKEN - Op een Gelderse basisschool heeft Monique van Deuveren nog niet gewerkt als zzp-docent. Het zijn vooral scholen uit het midden en westen van het land die haar voor de klas willen hebben. ,,Ik merk dat het lastig is om er als flexwerker tussen te komen.’’

2 reacties

 • Kaat

  2 jaar geleden
  De papieren rompslomp en bureaucratie is nu precies de reden van de werkdruk. Als al die randzaken nu eens afgeschaft worden kan iedereen zich richten op het leuke deel van het vak : de kinderen en goede lessen. Dan hoeven we niet eens salarisverhoging. Gek verhaal dat je met minder hard werken een hoger salaris hebt. Dus alleen weggelegd voor iemand met een partner met vast inkomen achter de hand.
 • J Thijs

  2 jaar geleden
   Al die papieren rompslomp en bureaucratie; ze was er helemaal klaar mee. Dat veranderd als zzper helemaal niet, sterker nog je krijgt er meer administratie bij. Het gaat dus puur om het geld.
 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei