Oud-burgemeester Wouter Kolff op bezoek bij de moskee Nasser in Veenendaal
Volledig scherm
PREMIUM
Oud-burgemeester Wouter Kolff op bezoek bij de moskee Nasser in Veenendaal © Raphaël Drent

Moskee Veenendaal onthutst over ‘onrechtmatig onderzoek’: gemeente reageert binnen paar dagen

UPDATEVEENENDAAL - De Stichting Moskee Nasser Veenendaal zegt onthutst te zijn over de berichtgeving over en onderzoek naar de gang van zaken in de moskee. Waartoe onder meer de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) en de gemeente Veenendaal de opdracht zouden hebben gegeven.

15 reacties

 • Rijn Dijk

  1 jaar geleden
  In die tijd was er landelijk nogal wat ophef over de financiering van Moskeeën. Uitstekend dus dat de gemeente Veenendaal daar, gelet op de gigantische Moskee die in aanbouw was, en nog steeds is even de vinger aan de pols heeft gehouden. Ik heb overigens rond die tijd wel de indruk gehad dat de bouw van de moskee geruime tijd heeft stikgelegen. Geen idee wat daar de reden voor was.
 • Jan Blaauw

  1 jaar geleden
  Als er een geheim onderzoek naar mij zou worden ingesteld om bovenstaande redenen heb ik er geen bezwaar tegen en zou het achteraf toejuichen. Ik weet dat er niets vreemds is of belastend gevonden kon of kan worden. Als Islamitische organisaties onthutst zijn over ‘onrechtmatig onderzoek, zou ik zeggen, waar rook is, is vuur.
 • Gerrit Louter

  1 jaar geleden
  Wie aandacht vraagt.....die krijgt het ook.....er gebeuren nu eenmaal soms rare dingen in ons land en in de rest van de wereld , waarvan de herkomst en oorzaak veelal vanuit de zelfde hoek terug te leiden zijn , dus is het niet vreemd dat daar dan ook door diverse overheden enige aandacht aan word besteed..,
 • Louis Jansen

  1 jaar geleden
  Onder andere @ Gerard Maatman: Idd is kerk en staat zijn in Nederland gescheiden alleen wanneer de kerken (geloof) deel uit maken van illegale praktijken dan mag bij verdenking undercover altijd plaats vinden maar niet door particuliere instanies. Wel door inlichtingendiensten c.q. politiediensten, anders komen illegale zaken nooit aan het licht. Dat geldt voor alle religies. Hadden ze ook bij kerken moeten doen waar priesters etc. kinderen misbruikten (en nog steeds misbruiken?).
 • Mattie Veld

  1 jaar geleden
  Als er niets aan de hand is, waar maak je je dan druk om? Ik denk dat de meeste Nederlanders het wel goed vinden dat de boel in de gaten wordt gehouden.

In samenwerking met indebuurt Ede