Motoren niet meer welkom bij McDrive Veenendaal

VEENENDAAL - Jarenlang kwamen honderden motorrijders in de lente en herfst op zondagochtend bij elkaar bij de McDonald's in Veenendaal: de Motor Forum Mega Meetings (MFMM). Afgelopen mei is de laatste keer geweest. Hoewel er nooit problemen zijn geweest, zijn de motorrijders niet meer welkom. 

Bijna elk weekeinde komen bij dezelfde McDrive ook autoliefhebbers en straatracers samen. Die geven wel overlast en daarom is besloten een streep te trekken: de parkeerplaats van de McDonald's is niet meer beschikbaar voor meetings.  

Te gast

'Beste motorrijders', schrijft de manager van de Veenendaalse McDrive aan de motorrrijders. 'We hebben jullie vele jaren te gast gehad en graag bediend. De meetings kunnen niet meer bij ons restaurant plaatsvinden. We vinden het jammer omdat wij het altijd het gezellig vonden en jullie je altijd prima hebben gedragen'

Volgens de manager is in overleg met gemeente, politie, brandweer en omwonenden afgesproken dat er geen bijeenkomsten meer worden toegestaan. De manager schrijft dat als er wel plannen zijn voor meetings, het restaurant wordt gesloten en het parkeerterrein afgesloten.

Straatracers

,,De McDonald's heeft erg veel overlast van automeetings en straatracers, zegt initiatiefnemer van de MFMM Robert van Huizen. ,,Na veel klachten willen de gemeente en politie optreden. Als bijkomend effect mag de motormeeting er ook niet meer plaatsvinden, hoewel de McDonald's ons altijd met plezier heeft ontvangen.’’

Volledig scherm
De parkeerplaats van de McDonalds langs de snelweg A12 in Veenendaal, vol met tientallen motoren. © Tamara Reijers
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei