Volledig scherm
Het Enkaterrein in Ede. © Herman Stover

Naast school ook sportzaal voor Enkawijk Ede

EDE -  Inwoners van de Enka-wijk in Ede krijgen volgens de huidige plannen niet alleen een school in hun woonwijk, de gemeente denkt er nu ook een sportzaal te gaan vestigen. 

Die sportzaal moet de huidige accommodatie aan de Oranjelaan vervangen. Deze verouderde hal was al aan renovatie toe. Wat de gemeente betreft, wordt het geld dat hiervoor opzij was gelegd nu geïnvesteerd in een zaal bij de nieuwe basisschool in de Enkawijk.  Het plan is dat de Oranje Nassauschool aan de Anton Mauvestraat over enkele jaren verhuist naar een nieuw pand in de Enkawijk. Het eerste pand dat  Ede hiervoor op het oog heeft is het voormalige kantinegebouw dat recent is gerenoveerd. 

Weg oversteken 

Of de verhuizing van de Oranje Nassausschool doorgaat, hangt vooral nog af van de goedkeuring van de ouders. Velen van hen moeten straks de drukke Klinkenbergerweg oversteken naar de nieuwe school. Het pand aan de Anton Mauvestraat moet na het vertrek van de Oranje Nassauschool een dislocatie worden van de sterk groeiende Koepelschool, even verderop in Ede-Zuid. 

Oranjelaan niet meer gebruikt

Die dislocatie is nu aan de Oranjelaan. Dat schoolpand komt dan te vervallen. Op die plek zou eventueel woningbouw mogelijk zijn. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei