Nieuwe appels- en perenbomen in Bennekomse buurtboomgaard

videoBENNEKOM - De bewoners van het wijkje rond de West Breukelderweg in Bennekom hebben al sinds 2004 een eigen buurtboomgaard. 

Kinderen van basisschool De Prinsenakker hebben destijds geholpen om de hoogstamboomgaard aan te leggen. Zo kunnen de buurtbewoners in het najaar genieten van verse peren, appels en pruimen van eigen grond. In de loop der jaren heeft echter een aantal bomen het loodje gelegd. De hoogste tijd dus om nieuwe bomen te planten.

Boomfeestdag

Woensdagochtend meldden kinderen van de plaatselijke basisschool De Wingerd zich in het kader van de jaarlijkse Boomfeestdag om vijftien nieuwe appels- en perenbomen te planten. Onder het toeziend oog van Otto Vloedgraven, fruitboomdeskundige van de Agrarische Natuurvereniging Het Binnenveld, en enkele leden van de Stichting Landschapsbeheer Gelderland, gingen de kinderen enthousiast aan de slag. Gaten graven, steunpalen plaatsen en uiteindelijk de bomen planten en het gat weer dichtgooien. Om de boompjes een eerste zetje in de goede richting te geven, gooien ze er ook nog een emmer water bij.

Quote

Het zijn hoogstam­fruit­bo­men en die moeten eerst rustig een eind groeien. Pas daarna moeten ze vruchten dragen

Otto Vloedgraven, fruitboomdeskundige

En wanneer mogen de buurtbewoners de eerste vruchten plukken? ,,Niet te snel", zegt Vloedgraven. ,,Het zijn hoogstamfruitbomen en die moeten eerst rustig een eind groeien. Pas daarna moeten ze vruchten dragen."

Volledig scherm
Kinderen van De Wingerd in actie tijdens de Boomfeestdag. © Herman Stöver
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei