Volledig scherm
Dit gebouw aan de Marijkeweg in Wageningen wordt in 2019 verlaten door de Vakschool Wageningen © Google Streetview

Nieuwe Vakschool Wageningen krijgt een Plaza

WAGENINGEN - De Vakschool van het Rijn IJssel College in Wageningen betrekt al in 2019 een nieuw onderkomen aan de zuidzijde van de Marijkeweg.

Vakschool Wageningen verlaat haar oude gebouwen, bekend van de koksmuts aan de gevel, aan de noordzijde van de Marijkeweg. De moderne bebouwing aan de zuidzijde van de weg wordt flink uitgebreid. Er komt ook een openbaar toegankelijke Plaza, een overdekt plein, met bakkerij en restaurant.

Bakkerij

Onderwijsgroep Rijn IJssel vraagt deze week de omgevingsvergunning aan voor de verbouwing. Op deze locatie zijn de mbo-opleidingen voor horeca, bakkerij, toerisme en facilitaire diensten nu nog gevestigd in twee gebouwen, aan weerszijden van de Marijkeweg. In totaal volgen ongeveer 850 studenten onderwijs aan de Vakschool in Wageningen. Het oudste gebouw op nummer 20  wordt afgestoten: daar zitten nu onder meer restaurant Au bord du Port en de bakkerij. 

Hotel

Het moderne gebouw op nummer 5, met onder meer Hotel de Nieuwe Wereld, wordt aangepast en uitgebreid. 
Begin 2018 is bekend wie de bouwer wordt. In het gebouw aan de Marijkeweg 5, tussen Marijkeweg en Lawickse Allee, zitten nu al een hotel met restaurant en keuken, vergaderruimten met een congreszaal, onderwijslokalen en -domeinen, kantoren en een grote teamkamer. Na de verbouwing worden daar bakkerijen, keukens, een ijscentrum, een magazijn, leslokalen en een grote Plaza aan toegevoegd. Het gebouw krijgt aan de achterzijde een uitbreiding waarin vooral de meer technische onderwijsruimten voor de bakkers en horeca komen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei