Volledig scherm
De Nudehof in Wageningen. © Tamara Reijers

Nudehof in de verkoop, zorg blijft behouden

WAGENINGEN - De verkoop van woonzorgcentrum de Nudehof in Wageningen aan een vastgoedpartij moet het voor zorgverlener Opella mogelijk maken hier ook in de toekomst zorg te blijven bieden. 

De Nudehof is nu nog een ouderwets verzorgingshuis waarin mensen wonen bij Opella en zorg krijgen van Opella. Omdat wonen en zorg tegenwoordig verplicht wordt gescheiden en steeds minder mensen een indicatie krijgen voor een verzorgingshuis, hebben de meeste verzorgingshuizen als de Nudehof de deuren al gesloten.

Rustiger

Ook in de Nudehof was het steeds rustiger. Zo woonden er in het tehuis inmiddels  andere doelgroepen, zoals mensen met psychische klachten, die begeleid worden door RIBW. Na enige overleg is er nu voor gekozen het gebouw te gaan verkopen. ,,We willen de Nudehof graag behouden voor het verlenen van zorg’’, laat een woordvoerder weten.  ,,Daar is dit de beste optie voor.’’

Verbouwing

Op dit moment zijn er gesprekken met een vastgoedeigenaar die bereid lijkt de Nudehof te kopen. Deze partij moet vervolgens het gebouw ook gaan moderniseren. Zo zouden de appartementen in het gebouw groter gemaakt moeten worden. Als die verbouwing klaar is, kunnen bewoners er (weer) gaan wonen en tegelijk zorg krijgen van Opella. 

Of het gebouw dan ook nog geschikt is voor andere doelgroepen om te wonen, is nog niet duidelijk. Wel volgen er nog gesprekken met RIBW en de gemeente Wageningen over de huidige bewoners die niet onder de zorg van Opella vallen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei