Volledig scherm
Het ongeval op de A12 bij Oosterbeek op camerabeeld van Rijkswaterstaat. © Rijkswaterstaat

Ochtendspits vol ongelukken op A12 in de regio

ARNHEM - De ochtenspits op de A12 richting Utrecht verloopt vanochtend ronduit chaotisch. Op het wegvlak tussen Zevenaar en Veenendaal gebeurden meerdere ongelukken die voor forse vertraging zorgden.

Rond 08.35 botsten vier auto's op elkaar in de richting Ede en Utrecht bij Oosterbeek. Er werd een rijstrook afgesloten.

Eerder op de ochtend was het raak in dezelfde rijrichting op de A12 bij Veenendaal-West. Daar botsten negen auto's op elkaar. Door het ongeluk waren twee van de drie rijstroken ongeveer een uur afgesloten. Bij de aanrijding waren volgens Rijkswaterstaat negen voertuigen betrokken, waarvan er vier op de vluchtstrook stonden.

Na het ongeval ontstond forse vertraging en werd enige tijd een omleiding ingesteld voor verkeer richting Utrecht. Ook rond Arnhem was het druk op de A12 na een vroeg ongeval bij Zevenaar. Daarna ging het rond 07.45 uur ook nog eens mis bij knooppunt Waterberg, maar de weg was snel weer vrij. Desondanks ontstond hier ook een klein half uur vertraging voor het verkeer. 

Volledig scherm
rijkswaterstaat veenendaal-west ongeluk a12 © Rijkswaterstaat
}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei