Volledig scherm
De Parklaan ingetekend op een kaart van de toekomstige indeling van de kazerneterreinen in Ede-Oost.

Onafhankelijke check verkeersdrukte Parklaan Ede

EDE - Een onafhankelijke expert bekijkt de prognoses van de gemeente Ede over het te verwachten verkeer op de nieuwe rondweg in Ede-Oost, de Parklaan. Dat bevestigt de gemeente Ede desgevraagd.

De gemeente liet de berekeningen maken voor het bestemmingsplan dat de Parklaan mogelijk maakt. De weg verbindt de provinciale weg N224 in het noorden met het viaduct Poortwachter over de A12 in het zuiden. De eerste versie van het bestemmingsplan werd door de Raad van State om procedurele redenen vernietigd en wordt momenteel herschreven.

4 rijbanen
De Werkgroep Parklaan Anders is fel criticus van de rondweg. Groot pijnpunt is dat de weg tussen de Zandlaan in Ede en de A12 bij Bennekom 2 keer 2 rijstroken krijgt en de Hoekelumse Eng doorsnijdt. Volgens de werkgroep is een weg met een rijstrook in beide richtingen voldoende om het verkeer te kunnen verwerken.

De gemeente heeft nu toegezegd een expert te betalen die de cijfers nog eens bekijkt. De opdracht wordt in samenspraak met de werkgroep verstrekt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei