Volledig scherm
© DG

Onderzoek naar verontreinigde grond Bennekom

BENNEKOM - Ede gaat een verkennend onderzoek uitvoeren naar de mogelijk met asbest verontreinigde grond op en rond de West Breukelderweg 64 in Bennekom. In de nabijheid van dat perceel liggen ook volkstuinen. 

Volgens perceeleigenaren bestaat de kans dat er asbest in de grond zit. Ede gaat de grond nu onderzoeken vanwege bouwplannen op deze plek. Op de hoek met de dr. W. Dreeslaan heeft garagebedrijf Heida al jarenlang plannen voor de vestiging van een autobedrijf. Heida heeft inmiddels aan de gemeente te kennen gegeven dat als dat nodig is, het bedrijf de grond wil verkopen. Het garagebedrijf is vorig jaar gefuseerd met garagebedrijf Kien en verhuist naar Veenendaal. 

Tweede gegadigde

Intussen is er een tweede gegadigde voor de grond. Het gaat om het bedrijf QS testing, dat momenteel een kantoor heeft aan de Kierkamperweg in Bennekom. Dit keuringsbedrijf wil graag uitbreiden. Op de Kierkamperweg is daar echter amper mogelijkheid voor.  Om te beginnen moet het onderzoek in de grond (kosten: 7.000 euro) een duidelijk beeld geven van mogelijke vervuiling. Pas daarna worden verdere plannen gemaakt voor de locatie. 

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei