Volledig scherm
De Veenendaalse molen De Vriendschap. © Tamara Reijers

Ontwikkelaar koopt molen De Vriendschap in Veenendaal

VEENENDAAL - Molen De Vriendschap in Veenendaal wordt - samen met andere gebouwen - verkocht aan De Bunte Vastgoed uit Ede. Die koopt het uit 1872 afkomstige Rijksmonument dat in één verkoopmandje zat met enkele schoolgebouwen en kantoorgebouwen waar de gemeente vanaf wil.

De verkoop van de molen leidde in mei dit jaar tot wat consternatie in de politiek. Het rijksmonument staat al een tijdje op de vastgoedlijst van de gemeente van te verkopen panden en kostte de gemeente jaarlijks 25.000 euro.

Omdat de molen moeilijk te verkopen was, werd die in één deal met andere gebouwen te koop aangeboden. D66 en ProVeenendaal spraken hun zorg uit over wat er met molen De Vriendschap gaat gebeuren na verkoop. Volgens B en W zijn er duidelijke afspraken bij de verkoop het behoud van de molen en de molenfuncties.

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
  1. Dit pluimveebedrijf in Lunteren kwam de fipronylcrisis te boven, en krijgt nu complimenten van minister Schouten
    PREMIUM
    VIDEO

    Dit pluimveebe­drijf in Lunteren kwam de fipronyl­cri­sis te boven, en krijgt nu complimen­ten van minister Schouten

    LUNTEREN - Vol overtuiging begonnen Jantine en Martijn van Veldhuizen tien jaar geleden een biologische pluimveehouderij aan de Vitterweg in Lunteren, in de boerderij van zijn grootouders. Dat ging jaren goed, tot in 2017 de fipronylcrisis ook hun bedrijf teisterde. Alle kippen werden geruimd, de kosten waren voor hen. Minister Carola Schouten bezocht maandagmiddag toevallig juist hun bedrijf tijdens haar bezoek aan Food Valley. En loofde hun doorzettingsvermogen.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei