Ontwikkeling Nudepark 2 meteen van start, eerste bomen al geveld

WAGENINGEN - KlokGroep uit Nijmegen laat er geen gras over groeien. Woensdag bepaalde de Raad van State dat alle bezwaren tegen de ontwikkeling van bedrijventerrein Nudepark 2 in Wageningen ongegrond waren. Zaterdag begon de eigenaar van het terrein met het kappen van bomen. 

Het groen moet wijken om de ontsluiting van het terrein mogelijk te maken. Eerder deze week meldde KlokGroep dat er verregaande besprekingen zijn met de eerste kandidaat voor Nudepark 2.

Bezwaar

Tegen de komst van het bedrijventerrein langs de Lawickse Allee aan de westkant van Wageningen was bezwaar gemaakt door Mooi Wageningen en bewoners van buurtschap Oude Nude en Plantenveredeling aan de overkant van de weg.

Monumentale bomen

Mooi Wageningen is woedend dat KlokGroep de bomen heeft gekapt. ,,Wij hadden beroep aangetekend tegen de kap van deze 151 bomen, waarvan zelfs enkele monumentale. Die zaak dient op 7 december bij de rechtbank’’, zegt voorzitter Patrick Jansen. ,,Wij gingen ervan uit dat KlokGroep voor die tijd niet zou kappen. Maar zaterdag begonnen ze toch ineens. En alle bomen zijn ook gekapt.’’ Volgens Jansen mag KlokGroep volgens de letter van de wet weliswaar kappen, omdat een vergunning was afgegeven.

De zaak kwam aan het licht toen een bewoner van de Oude Nude zag dat er werd gekapt. 

Rechtbank

Mooi Wageningen besloot om bij de rechtbank nog diezelfde zaterdag een voorlopige voorziening aan te vragen. Dat heeft in principe een schorsende werking op de activiteit waartegen die voorziening wordt aangevraagd. ,,Maar ja, alle bomen zijn gekapt. Stel dat we gelijk krijgen dan moet alles terug in de oorspronkelijke toestand. Dat kan natuurlijk nooit."

Gekapte bomen op het terrein waar Nudepark 2 moet komen.
Volledig scherm
Gekapte bomen op het terrein waar Nudepark 2 moet komen. © DG

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei