Volledig scherm
Dennis Gudden © Foto D66 Wageningen

Ook Dennis Gudden wil door als wethouder in Wageningen

WAGENINGEN - In navolging van zijn collega's Lara de Brito (GroenLinks) en Han ter Maat (Stadspartij) is ook Dennis Gudden (D66) naar voren geschoven voor een tweede termijn als wethouder in Wageningen. 

Gudden (38) volgde begin 2016 Michiel Uitdehaag op die burgemeester van Texel werd. Eerder kozen de D66-leden Gudden als lijsttrekker bij de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Betere zorg

Quote

Ik wil zelf helpen stimuleren dat ons sociale beleid ook echt leidt tot betere zorg en ondersteu­ning voor de Wagenin­gers

Dennis Gudden

Gudden ziet voor de komende jaren voldoende uitdagingen voor Wageningen en voor hem persoonlijk. ,,Kijk naar de uitvoering van ons nieuwe sociale beleid Samen Wageningen en de overgang van de mensen van de Permar naar de gemeente. Ik wil zelf helpen stimuleren dat ons sociale beleid ook echt leidt tot betere zorg en ondersteuning voor de Wageningers", aldus Gudden. ,,Daarnaast wil Wageningen klimaatneutraal zijn in 2030. Daar moeten we de komende jaren ook een aantal belangrijke keuzes voor maken."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. Dit pluimveebedrijf in Lunteren kwam de fipronylcrisis te boven, en krijgt nu complimenten van minister Schouten
  PREMIUM
  VIDEO

  Dit pluimveebe­drijf in Lunteren kwam de fipronyl­cri­sis te boven, en krijgt nu complimen­ten van minister Schouten

  LUNTEREN - Vol overtuiging begonnen Jantine en Martijn van Veldhuizen tien jaar geleden een biologische pluimveehouderij aan de Vitterweg in Lunteren, in de boerderij van zijn grootouders. Dat ging jaren goed, tot in 2017 de fipronylcrisis ook hun bedrijf teisterde. Alle kippen werden geruimd, de kosten waren voor hen. Minister Carola Schouten bezocht maandagmiddag toevallig juist hun bedrijf tijdens haar bezoek aan Food Valley. En loofde hun doorzettingsvermogen.
 2. ‘Dus u moest in de oorlog uw hondje achterlaten?’ Scholieren horen wat oorlog deed met Wageningers
  PREMIUM
  VIDEO

  ‘Dus u moest in de oorlog uw hondje achterla­ten?’ Scholieren horen wat oorlog deed met Wagenin­gers

  WAGENINGEN - Wat is oorlog? ,,Oorlog is vreselijk’’, zei de 10-jarige Teun Spierenburg. ,,Dat heb je heel mooi en juist gezegd‘’, zei Mia S. Wigman. De 88-jarige Wageningse kwam op de G.J. van den Brinkschool vertellen over haar ervaringen, als 10-jarige, toen de oorlog begon in Wageningen. De aftrap van het schoolproject Oorlog in mijn buurt raakte de scholieren van de groepen 7 en 8. ‘Dat was bij ons’ was meer dan eens een uitroep van de kinderen. De oorlog kwam opeens heel dichtbij in de klas.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei